Eric Ericson, vermaard Zweeds koordirigent, overleden op 94-jarige leeftijd

Op zaterdag 16 februari 2013 overleed op 94-jarige leeftijd een van de beroemdste koordirigenten van de afgelopen decennia, meest vermaard om zijn dirigentschap van het Zweeds Radiokoor in de periode 1951-1981. In de clip hieronder is hij, op gevorderde leeftijd, prachtig op dreef met The Real Group, een ander Zweeds topkoor uit Stockholm. Gezongen worden En vänlig grönskas rika dräkt en Och Jungfrun hon går i dansen. Beide opnamen zijn ook te vinden op het Real Group album Stämning uit 2003.


RIP Eric Ericson (1918-2013)

HOME

De jonge pianist Evgeny Bozhanov: bijzondere interpretaties, grote muzikale persoonlijkheid

De jonge Bulgaarse pianist Evgeni Bozhanov (geb. 1984) speelt prachtig. Velen, waaronder ikzelf, leerden hem kennen dankzij z’n wondermooie spel tijdens prestigieuze pianoconcoursen. In 2010 toonde hij z’n topkwaliteiten met het behalen van de tweede prijs op de Koningin Elisabeth Wedstrijd en op het Chopin Concours in Warschau werd hij zeer verdienstelijk vierde. Z’n interpretaties zijn heel bijzonder en tonen z’n grote muzikale persoonlijkheid.


Evgeny Bozhanov speelt Sonetto del Petrarca van Franz Liszt

HOME

Pakhawaj playing at its best by the young and brilliant Mahima Upadhyay

What an amazing young talent, evry detail soo beautifully articulated. Listening to the rich sound of this rhythm queen is truly a listener’s delight. I think the Gundecha Brothers, on front row in the audience, will agree with me.

HOME