Kaushiki Chakrabarty radio-special, 25 July 2009, with me as studio guest

Hey, that picture… looks like… is it…?… YES! …it’s Kaushiki-ji !!

kaushiki-in-wandelende-tak_vpro-guide

On Saturday 25 July 2009, dutch national channel Radio 6 featured a special on Kaushiki Chakrabarty in VPRO’s world music programme De Wandelende Tak. The programme’s host Walter Slosse interviewed me on Kaushiki’s career and music.
I also selected the music that was played in the programme, great music of course! The programme is still available for listening on demand.

kaushiki-in-vpro-gids

The programme was highligted as ‘radio programme of the day’ – with a photo (see above) of Kaushiki added and with additional info elsewhere on the same page (see below) – in the VPRO-guide (no.30, 25-31 July 2009), Holland’s best TV&Radio Guide.

kaushiki-programme-info-in-vpro-guide

pieter-en-kaushiki_darbar-festival-2008-in-leicesterwav
The picture shown in the VPRO guide is a cutout from this picture, showing me and Kaushiki in Leicester, during the Darbar Festival 2008.

Two years ago I portrayed Kaushiki in my radioprogramme Gharana and this episode is still ‘on demand’ available on the Concertzender website and I’ve also published a Youtube-portrayal of Kaushiki and some clips of her great Amsterdam concert in April 2007. Check it out, it’s great to hear and see her in performance!

You can still listen online to the special on Kaushiki.

Don’t miss Kaushiki at her best in this radio-special!

HOME

3 thoughts on “Kaushiki Chakrabarty radio-special, 25 July 2009, with me as studio guest

 1. Hoi Pieter,

  je enthousiasme was aanstekelijk en ik heb weer genoten van Kaushiki, nu op naar een volgend concert om er echt bij te zijn want haar stem in het echt maakt zoveel indruk dat het letterlijk ‘unbelievable shocking/moving’ is.

  Ik herken overigens niet dat ze in de Carnatische stijl zingt als ze een Carnatische compositie of raga zingt, maar ik ben natuurlijk geen musicus of iets dergelijks.

  Even over onze stichting Ragamala-Nada-Yoga-Groningen: we hebben subsidie en zijn met een Zuid Indiaas contact in Groningen [medeoprichter Pallavi Org in Sydney] bezig een hele grote musicus uit Zuid India naar Groningen te halen in begin 2010. Ik zal het je melden als het definitief wordt. Op Pallavi Org kun je even kijken wie ze daar naar toe gehaald hebben: je zult versteld staan en Ranjani & Gayatri staan daar ook bij!

  Groeten van Klaas.

 2. Recentlly ,I heard kaushiki chakraborty.Unke clips sun ke main sach main rone lagi…………..main deewani ho gyi hu unki………………kaushiki ji………i luv u……plz main apse bus ek baar milna chahti hun…

  RIYA…….

Comments are closed.