Artikel uit 2002 nav vondst Wereldomroep-opnamen Ravi Shankar uit 1957

Hieronder een stukje dat ik schreef voor het personeelsblad van de Wereldomroep nav mijn sensationele vondst op 4 januari 2002 in het Wereldomroeparchief van tot dan toe anoniem weggeborgen opnamen uit 1957 van Ravi Shankar. Zie hierover ook mijn video op Youtube. Ravi Shankar speelde op maandagmiddag 27 mei 1957 – zo heb ik achterhaald – bij de Wereldomroep twee stukken: Raag Tilak Shyam en een Dhun (volksmelodie), met begeleiding van Chatur Lal op tabla en Nodu Mullick op tanpura. In 2002 heb ik de opnamen laten horen in een door mij geproduceerde special over Ravi Shankar voor De Concertzender en enkele jaren daarna zijn de opnamen ook uitgezonden door de NPS-radio.
Klik op de foto hieronder (en daarna opnieuw om verder te vergroten) om mijn korte artikel te lezen.

rskopie_

In de VPRO-Gids (Nr.8, 2002) werd ook aandacht besteed aan mijn vondst. Klik op de foto hieronder om een kort VPRO Gids-artikel te lezen over een door mij geproduceerde Ravi Shankar radiospecial voor de Concertzender, waarin de historische Wereldomroepopnamen voor het eerst op de radio te horen waren.

shankar_vpro-2002

HOME

1 thought on “Artikel uit 2002 nav vondst Wereldomroep-opnamen Ravi Shankar uit 1957

  1. Pingback: From the Hoboken Collection : Arnold Bake’s radiotalk (script) on Rabindranath Tagore « Tonal Ties

Comments are closed.