Documentary on Valentina Lisitsa’s Rachmaninoff Project 2009-2010

In January 2010 I published on my Youtube-channel a documentary – divided in three parts – on Valentina Lisitsa‘s Rachmaninoff recording project in London.

img_5343
London, December 2009: me and Val at the end of a joyful day of stunning recording sessions in the Abbey Road Studios.

Valentina’s Rachmaninoff project concerns the recording of piano concerti 1 to 4 and the Paganini Variations and probably a few pieces for piano solo. The documentary focuses on the first phase of the project, the recording of piano concertos 1 and 2. Interviews with Valentina Lisitsa, conductor Michael Francis and producer Michael Fine are alternated with impressions of the recording sessions.

Documentary: Valentina Lisitsa’s Rachmaninoff Project 1/3

Documentary: Valentina Lisitsa’s Rachmaninoff Project 2/3

Documentary: Valentina Lisitsa’s Rachmaninoff Project 3/3

Hope you’ll enjoy this!

HOME

3 thoughts on “Documentary on Valentina Lisitsa’s Rachmaninoff Project 2009-2010

 1. Pingback: Valentina Lisitsa plays Rachmaninof #1 in Duisburg & Kรถln in December 2010 « Tonal Ties

 2. Supermooie docu! Echt heel knap gemaakt! ๐Ÿ™‚ Zou je het leuk vinden als ik erover schreef in Encore!Magazine…? Je moet ‘m eigenlijk ook even tippen bij Pianowereld, vind ik. ๐Ÿ˜‰ Liefs van Martine

 3. Dag Martine,
  Hartelijk dank voor je compliment. Ondanks de beperkende produktie-omstandigheden heb ik er geheel in m’n eentje van kunnen maken wat ik beoogde, vooral dankzij het onderdeel ‘montage’, waar – denk ik – mijn kracht ligt.
  Ik zou het uiteraard heel erg leuk vinden als je erover zou schrijven in Encore! Magazine. Ik kan, als je zou willen, ook altijd nog e.e.a. extra toelichten en ik heb ook volop goeie foto’s beschikbaar omtrent Valentina’s Rachmaninoff-project. Zie maar.
  Ik had wel al op internet bij Pianoworld Forums e.e.a. gemeld, maar je hebt volkomen gelijk… uiteraard dien ik ook ‘Pianowereld’ te tippen. Zal ik alsnog doen.

  Hartelijke Groeten,
  Pieter

Comments are closed.