Concerten fenomenaal slidegitarist Debashish Bhattacharya in Amsterdam (08/12/2012), Utrecht (09/12/2012) en Brussel (10/12/2012)

Begin december 2012 is India’s slidegitaar-fenomeen Debashish Bhattacharya op tournee in Nederland en BelgiĆ«: op zaterdagavond 8 december in het Tropentheater in Amsterdam, op zondagmiddag 9 december bij RASA in Utrecht en op maandagavond 10 december bij BOZAR in Brussel. Al eerder besteedde ik op m’n blog aandacht aan deze fantastische ragamuzikant uit Calcutta en ook in enkele van mijn programma’s op de Concertzender en bij de Wereldomroep gaf ik ruim baan aan zijn zingende snarenspel.


Ragaslider Debashish (rechts) en z’n broer Subashish (links) op tabla

Bij zijn optredens wordt Debashish ritmisch ondersteund door z’n broer Subashish, een van India’s beste tablaspelers. De optredens in het Tropentheater, bij RASA en in BOZAR zijn een must voor de liefhebber van de Noord-Indiase raga, maar ook voor muziekliefhebbers die minder vertrouwd zijn met ragamuziek is een optreden van Debashish Bhattacharya absoluut een geweldige muzikale belevenis.

HOME