Royal Albert Hall-concert op 19 juni 2012 van Decca-artieste Valentina Lisitsa live op YouTube

valja-bw
Valentina Lisitsa / photo by Gilbert Fran├žois

Valentina‘s muzikale wordingsgeschiedenis is volstrekt uniek. Haar concert voor een 5200-koppig publiek in de Royal Albert Hall op 19 juni a.s. wordt live gestreamd via YouTube en een week later al uitgebracht.


promotiefilmpje voor het Royal Albert Hall-concert op 19 juni 2012

Vanaf het moment dat ik enkele jaren geleden met Valentina kennismaakte – zie mijn bijdragen op YouTube en op mijn weblog – heb ik geen moment getwijfeld dat haar ster naar de hoogste platforms zou reiken. Het wonderlijke is wel, voor ieder die haar muzikale verrichtingen goed heeft gevolgd, dat de gang naar het grote succes nog zo lang op zich liet wachten, maar ach, over een paar jaar heeft niemand het daar nog over. ­čÖé


een door mij gemaakte Valentina Lisitsa promo-video van voorjaar 2010

HOME