Gronings initiatief start concertserie Indiase Klassieke Muziek op topniveau

De Indiase klassieke muziek kan zich verheugen op een prachtig initiatief in het Hoge Noorden van Nederland. De stichting Ragamala~Nada~Yoga~Groningen organiseert -vlak voordat op 13 november in Amsterdam het grote India Festival losbarst- haar eerste concert op zaterdagavond 8 november 2008, met twee muzikanten die internationaal een grote reputatie hebben opgebouwd: Tarun Bhattacharya op santur en Sandip Bhattacharya op tabla.

Concertposter Tarun Bhattacharya en Sandip Bhattacharya

Een leuk primeurtje voor het klein, maar fijne nieuwe podium is dat de Bhattacharya’s enkele dagen voor hun optreden in het grootschalige Amsterdam India Festival (in de raganacht op 14 november), al in Groningen aantreden.

Tarun Bhattacharya, santurspeler
Tarun Bhattacharya

Jaarlijks streeft het Groningse initiatief ernaar drie concerten van een hoog artistiek niveau op de planken te brengen. Drijvende kracht achter deze inspanningen is ragaliefhebber Klaas Bouma. Hij en anderen constateerden de afgelopen jaren een te grote leemte wat betreft de structurele programmering van Indiase klassieke muziek in hun provincie. Ragamala~Nada~Yoga~Groningen wil hiervoor een gewenst alternatief bieden en met name liefhebbers in het Noorden beter aan hun trekken laten komen.

Sandip Bhattacharya, tabla
Sandip Bhattacharya

Met dit initiatief wil de organisatie niet alleen een aantrekkelijk nieuw podium bieden, maar ook mettertijd een schakel vormen binnen een zich uitbreidend netwerk van kleine podia in Nederland, Belgie en Duitsland, waar concerten worden georganiseerd en men elkaar helpt om gelijkgestemde idealen te verwezenlijken. Het initiatief van Ragamala~Nada~Yoga~Groningen komt voort uit idealisme en liefde voor de Indiase muziek. De stichting wil er vooral geen geld aan overhouden.

Een prachtig initiatief dat haar positieve vibraties hopelijk in brede kringen van muziekliefhebbers zal verspreiden!

Zaterdag 8 november 2008
Noord-Indiaas Hindoestaans concert van Tarun Bhattacharya op santur en Sandip Bhattacharya op tabla
Plaats: Plaats: de Jonge Held Leegeweg 4 (rand Vinkhuizen/de Held) te Groningen. Voor het bezoeken van het concert is aanmelding strikt noodzakelijk via mail of telefoon: boumaklaas@hotmail.com / 050-3180690
Kosten 15 Euro inclusief consumptie

HOME

One thought on “Gronings initiatief start concertserie Indiase Klassieke Muziek op topniveau

Comments are closed.